Bišćanka izborila mjesto među svjetskom elitom

RUKOMET

Bišćanka izborila mjesto među svjetskom elitom

Objavljeno na dan 13.04.2021 - 11:20 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Arijana Jašarević - Vojić je u proteklih nekoliko godina bila delegat na gotovo svim najprestižnijim evropskim i svjetskim takmičenjima za rukometašice. Iza nje su delegiranja na utakmicama završnice evropske klupske Lige prvaka, šampionatu nacionalnih timova Starog kontinenta i Svjetskom prvenstvu 2019. godine u Japanu.

Sve pomalo izgleda i nevjerovatno

- Ponosna sam na svoj sadašnji status i sve što sam do sada uradila, s obzirom da sam u sedam godina kao delegat Evropske rukometne organizacije (EHF-a) bila dio najprestižnijih utakmica i takmičenja za rukometašice. Sve pomalo izgleda i nevjerovatno, jer dolazim iz Bihaća i Bosne i Hercegovine koja dugo nije imala ni žensku reprezentaciju. Delegiranje na Svjetskom prvenstvu u Japanu, uključujući i finalnu utakmicu je zaista priznanje svjetske rukometne elite, a slična je situacija i sa nominacijom za Final - four evropske Lige prvaka u Mađarskoj prije dvije godine - kazala je Vojić.

Ova uspješna Bišćanka je ušla i na širi spisak nominiranih službenih lica i za olimpijski turnir rukometašica ovog ljeta u Tokiju, pa bi tako mogla biti i jedina predstavnica grada na Uni na najvećoj sportskoj smotri u svijetu.-Nedavno sam se vratila sa jednog od tri kvalifikacijska turnira za Olimpijske igre, koji je održan u Crnoj Gori. Trenutno samo mogu potvrditi da sam nominirana kao delegat i za sami olimpijski turnir u Japanu, što bi sigurno bio vrhunac moje sportske karijere - riječi su delegata Evropske rukometne federacije.

Dodala je kako je pandemija koronavirusa u potpunosti promijenila i sva sportska takmičenja, pa tako i njen posao.

Novi segment- Posao delegata je ionako specifičan, budući da učestvujemo u pripremi utakmica, kontroliramo njihovu regularnost i suđenje, te poslije toga predajemo opširne izvještaje. Sada nemamo publiku, ali imamo novi segment strogog poštivanja svih zdravstveno - epidemioloških mjera, što se odnosi na konstantna testiranja, izolacije i mnoge druge stvari - istakla je Vojić.

Zahvaljući uspješnom obavljanju svog posla, Arijana Jašarević - Vojić do sada je bila delegat na rukometnim utakmicama u skoro svim evropskim zemljama, a nada se kako će ovog ljeta zbog poslovnih obaveza ponovo i put Japana.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!