Bišćanka ponovo očarala svjetske modne stručnjake

Asima Sefić u kampanji za veliku kozmetičku kompaniju

Bišćanka ponovo očarala svjetske modne stručnjake

Objavljeno na dan 13.02.2019 - 09:25 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Bišćanka Asima Sefić (20), koja je prije nekoliko godina očarala modni svijet crvenom kosom, plavim očima i pjegicama te se našla na stranicama svjetskih časopisa poput „Voguea“ i „Daily Maila“, ponovo se lansirala u sami svjetski modni vrh. Ovog puta promovira farbu za kosu jednog od vodećih svjetskih kozmetičkih brendova, i to za francusko tržište.

Asima u reklami za farbu za kosu

- Moja fotografija završila je na jednoj njihovoj farbi koja je izašla na tržite. Smatram da je zbog prirodne kose, pjegica i boje očiju - kaže Asima. Dodaje da je svoje prve profesionalne fotografije snimila sa 14 godina, a u svijetu mode našla se sasvim slučajno.

- Nisam se nadala da ću se baviti modelingom, a tada u to vrijeme sa 14 godina nisam ni imala viziju šta je to zapravo. Odradila sam nekoliko fotografija s fotografom Majom Topčagić, a onda sam ostala iznenađena komentarima i reakcijama nakon njihovog objavljivanja. Pozivali su me brojni fotografi i agencije da im se pridružim. Zbog toga sam i otišla korak dalje i donijela odluku da se profesionalno bavim modelingom - kazala je Asima, studentica socijalne pedagogije i duhovne skrbi.

Sefić: Draži joj socijalni rad od modelinga

Ljubav prema tom zanimanju, priznaje Asima, veća je od one prema modelingu i modi, pa se u budućnosti radije vidi kao socijalni radnik koji pomaže drugima.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!