Bivši komesar krajiškog MUP-a Ramo Brkić osuđen na 4 godine i 11 mjeseci zatvora

SUD U SARAJEVU

Bivši komesar krajiškog MUP-a Ramo Brkić osuđen na 4 godine i 11 mjeseci zatvora

Objavljeno na dan 10.03.2020 - 05:51 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Bivši komesar MUP-a Unsko-sanskog kantona (USK) Ramo Brkić osuđen je na zatvorsku kaznu u trajanju od četiri godine i 11 mjeseci zbog davanja dara ili drugog oblika koristi, potvrdila je glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Riječ je o prvostepenoj presudi na Općinskom sudu Sarajevo i Brkić na nju ima pravo žalbe.

Podsjećamo, on je prvooptuženi u predmetu u vezi sa sutkinjom Suda BiH Azrom Miletić, a optužnica ga je teretila da je zajedno sa Senadom Šabićem, preko posrednika, Miletić nudio i dao dar kako bi im bila umanjena kazna ili da budu oslobođeni krivnje u žalbenom postupku.

Brkić i Šabić su potom pobjegli iz BiH te je postupak razdvojen i vođen samo protiv Miletić koja je osuđena na dvije i po godine zatvora. Ipak, Apelaciono vijeće Suda ukinulo je ovu odluku te je daljnje vođenje postupka preneseno na Općinski sud Sarajevo.

Podsjetimo i na to da je u novembru 2015. godine Brkića Sud Bosne i Hercegovine pravosnažno osudio na jedinstvenu kaznu od 11 godina zbog organizovanog kriminala, neovlaštenog prometa drogom, primanja dara i drugih oblika koristi te zloupotrebe položaja.

Čekao je služenje kazne u Kazneno-popravnom zavodu u Sarajevu gdje je trebao doći 9. marta 2016. godine, ali je pobjegao.

Brkić je 29. maja 2019. godine uhapšen na Graničnom prijelazu Gruškovje u Sloveniji i tada je proslijeđen vlastima Bosne i Hercegovine.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!