Bivši ministar vanjskih poslova BiH Crnadak u Graničnoj policiji iznosi saznanja o izdavanju nelegalnih viza Pakistancima

SARAJEVO

Bivši ministar vanjskih poslova BiH Crnadak u Graničnoj policiji iznosi saznanja o izdavanju nelegalnih viza Pakistancima

Objavljeno na dan 03.06.2020 - 14:02 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Bivši ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak došao je danas u Graničnu policiju BiH kako bi se očitovao o svojim saznanjima prilikom izdavanja neleganih viza Pakistancima, saznaje "Avaz".

On je pozvan u ovu policijsku instituciju u svojstvu svjedoka.

Iz Granične policije BiH je rečeno za "Avaz" da je Granična policija tokom 2019. godine Tužiteljstvu BiH dostavila informaciju o nezakonitom načinu pribavljanja viza BiH o državljana Pakistana u Ambasadi BiH u Islamabadu, koji su prilikom apliciranja za vizu BiH davali pogrešne podatke ili prikrivali okolnosti važne za izdavanje vize ili su iste dobivali na nezakonit način uz pomoć trećih osoba, a da je stvarna namjera pribavljanja vize BiH bila da iskoriste teritoriju BiH za odlazak u zemlje EU.

- Nakon što je Tužiteljstvo BiH u 2020. godini, dostavilo Graničnoj policiji BiH, naredbu za poduzimanje određenih istražnih radnji u cilju prikupljanja dokaza o počinjenom kaznenom djelu, kao i zahtjev za dostavljanjem informacija, Granična policija BiH je u proteklom razdoblju poduzela naložene mjere i radnje o čemu je Tužiteljstvu BiH dostavila izvještaj o poduzetim mjerama i radnjama - rečeno nam je iz Granične.

U toku su provjere i oko izdavanja viza Iračanma. Istrage u oba predmeta vodi Tužilaštva BiH ali i Centralni istražni odjel Granične policije.

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!