Bokseri iz BiH osvojili dvije medalje na Balkanskom prvenstvu u Zagrebu

ZLATO I BRONZA

Bokseri iz BiH osvojili dvije medalje na Balkanskom prvenstvu u Zagrebu

Objavljeno na dan 10.05.2021 - 09:01 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba / Foto: Fena


Na Balkanskom prvenstvu u olimpijskom boksu, koje je proteklih dana održano u Zagrebu, učestvovala je i Bosna i Hercegovina, koja je nastupila sa svojom seniorskom reprezentacijom i osvojila dvije medalje.

Alen Rahimić je u kategoriji do 56 kilograma (bantam kategorija) osvojio zlatnu medalju, a Jasmin Peštek u kategoriji +91 kg (superteška kategorija) bronzanu.

Predsjednik Bokserskog saveza BiH Enes Peštek je kazao Feni da je bitno to da je BiH uspjela proći eliminacije i ući u borbu za medalje.

"U konačnici smo imali jednog finalistu i jednog bronzanog", naveo je Peštek, te ocijenio da je ovo veliki uspjeh za bh. olimpijski boks.Pored toga, kaže da je bilo organizirano i stručno polaganje za bokserske sudije za zvanje sa prvom zvjezdicom, koji će nakon što su položili imati pravo suditi međunarodne turnire pod Evropskom i Svjetskom bokserskom federacijom.

"Iz BiH je bilo pet sudaca i svi su uspješno položili, tako da se vraćamo sa dobrim rezultatima i osvojenim medaljama", kazao je Peštek.TAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!