Borenović uputio zahtjev za smjenu ministra Staše Košarca

BiH

Borenović uputio zahtjev za smjenu ministra Staše Košarca

Objavljeno na dan 05.05.2020 - 11:56 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


Predsjednik Partije demokratskog progreda (PDP) Branislav Borenović uputio je dopis Kolegiju Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i predsjedavajućem Vijeća ministara BiH da pokrenu postupak za smjenu ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staše Košarca, zbog njegovog učešća na privatnoj zabavi u sarajevskom restoranu u vrijeme zabrane okupljanja, kao i drugih mjera prevencije, zbog pandemije koronavirusa.

Jutros je, kaže Borenović, očekivao da će Košarac sam podnijeti ostavku, ali "očito moralna odgovornost ne postoji u društvu u RS", zbog toga traži njegovu smjenu.

- Očigledno se Zoran Tegeltija i Nebojša Radmanović puno ne pitaju, pa pozivam Milorada Dodika, koji je uzurpirao sve funkcije u RS-u, da smijeni svog ministra – rekao je Borenović, koji je poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Vlast se, ističe Borenović, bahato ponaša u vrijeme mjera zbog pandemije koronavirusa, pravi veselje u restoranima, zatvorenim za rad, uz muziku, čime šalju najružniju sliku svom narodu.

Za svaku osudu je, kaže, takvo ponašanje vlastodržaca, "koji opojeni moći rade što hoće, nepoštujući pravila koja sami donose".

- Ti ljudi moraju biti smijenjeni i sankcionisani, a zaslužuju i društevnu osudu – rekao je Borenović na konferenciji za novinare u Banjoj Luci ističući da se ovim šalje poruka da jedna mala grupa može da radi sve što hoće, što nije dobro.

- Prvi Dodik nije poštovao karantin, što je vrhunac licemjera, zatim su koristili stranačke mreže za podjelu pomoć iz Centra za socijalni rad Banja Luka, a onda su počeli da se sastaju u zatvorenim objektima, dok građani gotovo dva mjeseca sjede u svojim kućama i ne slave ni svoje praznike – dodao je predsjednik PDP-a.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!