Bosanac Adnan koji je u Njemačkoj autom pokosio devet osoba pušten iz pritvora, sudija mu vjeruje

Recklinghausen

Bosanac Adnan koji je u Njemačkoj autom pokosio devet osoba pušten iz pritvora, sudija mu vjeruje

Objavljeno na dan 15.08.2019 - 08:41 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Adnan S., bh. državljanin koji je 20. decembra u Recklinghausenu upravljajući vozilom pokosio devet osoba, nakon odluke sudije pušten je iz pritvora. Odlučeno je to na jučerašnjem ročištu u sudu u Bochumu.

Kako prenosi Bild, u ovom procesu se čak najavljuje i svojevrsni obrat budući da sudija više ne smatra da je ovaj nezaposleni porodični čovjek i otac s namjerom automobilom udario više pješaka. Tako je vrlo moguće da mu presuda za ubistvo ne bude izrečena.

Kako se navodi on je 20. decembra udario u grupu ljudi koji su čekali autobus. Osam ih je pri tome teško povrijeđeno, dok je jedna osoba preminula od povreda. Tamnošnje tužilaštvo teretilo ga je za ubistvo.

"Nije bila namjera da nekoga povrijedim. Da mogu sve bih opet vratio. Zaista mi je žao", kazao je Adnan S. tokom suđenja. Navodno je on tog kobnog dana odlučio da izvrši samoubistvo.

Bild piše da je čak 11 puta bio na liječenju zbog mentalnih problema. Tog dana bio je odlučan da sebi putem pilula oduzme život. Za volanom automobila u kobnom trenutku zaspao je te je udario u grupu pješaka.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!