Bosanska Krupa: Održan 14. memorijalni međunarodni košarkaški turnir ''Fikret Avdagić''

USK

Bosanska Krupa: Održan 14. memorijalni međunarodni košarkaški turnir ''Fikret Avdagić''

Objavljeno na dan 23.09.2019 - 09:45 | Izvor: USKinfo.ba | cazin.net


Proteklog vikenda u Bosanskoj Krupi, u organizaciji KK „Bratstvo“ Bosanska Krupa, održan je 14. međunarodni memorijalni turnir u košarci “Fikret Avdagić“.

Ove godine turnir se igrao u sklopu obilježavanja 24. godišnjice oslobođenja Bosanske Krupe, u čast svih pogunulih sportista iz 511. slavne, 5. korpusa i Armije RBiH.

Na početku turnira prisutnima se obratio i načelnik Općine Armin Halitović, dok je turnir otvorio Husnija Avdagić, otac rahmeti Fikreta Avdagića. Tom prilikom se zahvalio svima onima koji su održali tradiciju turnira i koji na taj način pokazuju da cijene djelo i žrtvu koju su Fikret i ostali borci sportisti dali za našu slobodu.

Turnir „Fikret Avdagić“ i ove je godine pružio pravu poslasticu vještina, fer igre i dobre košarke. Kadetski uzrasti, 2005. godište i mlađi, pokazali su da se ima na koga računati u budućnosti, a njihovi treneri zadovoljni otišli kućama, jer je svaka ekipa pokazala borbenost i entuzijazam. Učestvovale su četiri ekipe, KK „XXL Bosna“ iz Bihaća, KK „Vodopad“ iz Jajca, KK „Bihać“ iz Bihaća i domaćin KK „Bratstvo“.

Mladi košarkaši „Bratstva“ još jednom su pokazali kvalitetu i pobijedili sve tri utakmice koje su igrali u protekla dva dana i tako osvojili prvo mjesto na ovom turniru. 

„Ovaj put smo pozvali ekipe iz Bihaca i Jajca. Turnir traje dva dana. Sistem je da igra svako sa svakim i potom je proglašenje pobjednika, zajednički ručak i povratak kući“, kazao je trener KK Bratstva Ismet Alagić.
Drugo mjesto osvojio je KK „XXL Bosna“ iz Bihaća, a treće KK „Vodopad“ iz Jajca. 
Amir Kulenović, trener KK „Bihać“, na ovaj memorijalni turnir, koji se u Bosanskoj Krupi organizira već četrnaesti put, doveo je relativno mladu ekipu koja je na ovom turniru osvojila četvrto mjesto.

„Rezultat nam je u potpuno drugom planu. Došli smo s generacijama 2006. i 2007. godištem. Radimo tek nepune dvije godine, druge ekipe duže i treniraju tako da očekujem da se zabavimo, da se djeca izigraju, da se druže i steknu i neka nova poznanstva, kao i ja lično'', rekao je Kulenović.

Prije nego što je turnir počeo organizator i prijatelji su obišli mezarja Fikreta Avdagića koji je 1994. godine kao pripadnik 511. slavne poginuo u 24. godini života, te Ervina Šahinovića koji je u trenutku smrti obnašao funkciju predsjednika kluba KK „Bratstvo“. 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!