Bosanski Petrovac: Doktori utvrdili da je opljačkana starica i silovana

Osumnjičeni uhapšen

Bosanski Petrovac: Doktori utvrdili da je opljačkana starica i silovana

Objavljeno na dan 12.12.2018 - 14:09 | Izvor: USKinfo.ba | faktor.ba


Ljekarskim pregledom 81-godišnje K. M. iz Bosanskog Petrovca, kojoj je prošle sedmice razbojnik provalio u kuću i davio je tražeći novac, utvrđeno je da je nesretna starica tom prilikom i silovana. 

Kako je saoćeno iz MUP-a Unsko-sanskog kantona, Policijskoj stanici Bosanski Petrovac u petak ujutro je prijavljeno da je nepoznati muškarac provalio u kuću K. M., u kojoj ona živi sama, te ju je fizički napao i iznuđivao novac. 

Policija je nedugo potom uhapsila 43-godišnjeg I. R. iz Cazina, zbog sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo i on je kriminalistički obrađen. 

Ljekari banjalučke bolnice, koji su pregledali staricu, tokom pregleda konstatovali su povrede koje su nastale kao posljedica silovanja, te su o tome jučer obavijestili PS Bosanski Petrovac. 

Policija je nakon toga ponovo uhapsila I. R. te je nad njim zavedena kriminalistička istraga zbog sumnje da je počinio krivično djelo silovanje.

- Daljnji rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela nastavljaju istražitelji Sektora kriminalističke policije - navodi se u saopćenju MUP-a USK.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!