Bosanski Petrovac van opasnosti od poplava

Voda se povlači

Bosanski Petrovac van opasnosti od poplava

Objavljeno na dan 16.02.2016 - 13:33 | Izvor: USKinfo.ba | Općina Bosanski Petrovac


U odnosu na prethodni dan, bitno su smanjena područja koja su poplavljena, konstatirali su u civilnoj zaštiti.

Nakon dvodnevnih obilnih padavina  u Bosanskom Petrovcu i u naselju Kulunić bilo je poplavljeno nekoliko lokacija, među kojim su poljoprivredne površine,  proizvodni pogon jedne od pilana, te nekoliko stambenih objekata.

„Vatrogasna jedinca je intervenirala i pomoću pumpi velikog kapaciteta izvršeno je ispumpavanje iz nekoliko stambenih objekata“- rekao je Rifer Gutlić, Šef Službe za civilnu zaštitu.

Zbog porasta vodostaja rijeke Japage jučer je bio otežan i promet magistralnom cestom Bosanski Petrovac – Drvar. Rijeka se povukla u svoje korito i saobraćaj se odvija nesmetano.

„Najvažnije je da nema većih šteta, kako na privatnoj imovini, tako i na infrastrukturi, a trenutno su općinske službe u pripravnosti da interveniraju i preduprede neželjene događaje, jer vjerujem da se neće ponoviti 2014. godina, i tadašnje Majske poplave.“ – izričit je načelnik Hujić.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!