Bosanskohercegovački ''Amerikanac'' Amel Šehić fudbalsku karijeru nastavlja u Njemačkoj

...

Bosanskohercegovački ''Amerikanac'' Amel Šehić fudbalsku karijeru nastavlja u Njemačkoj

Objavljeno na dan 09.08.2019 - 11:11 | Izvor: USKinfo.ba | mojabih.oslobodjenje.ba


Jedan od najvećih fudbalskih talenata bh. korijena u Americi, 17-godišnji Amel Šehić, član Beachside Academy Soccer Cluba iz američke države Connecticut, nastavit će svoj fudbalski put u juniorima Hertha Walheim iz Aachena, ekipi koja se takmiči u drugom rangu nogometa u Njemačkoj.

Amel Šehić je od bh. stručnjaka zapažen na kampovima US Soccer Educationa iz Denvera u Las Vegasu, Münchenu, Chicagu i Jacksonvilleu. 

Izuzetan je potencijal i svi su se složili da napredovati može jedino ukoliko svoje usavršavanje nastavi u Evropi. 

Na preporuku trenera Semjona Miloševića, inače stalnog člana US Soccer Educationa, otišao je u Njemačku, gdje će pokušati unaprijediti potencijal i usmjeriti se ka profesionalnom igranju.
- Talentovanog Šehića krase izuzetan radijus kretanja i disciplina u igri. Radi se o fudbaleru koji može igrati na pozicijama veznog igrača i desnog beka. 

Mislim da je riječ o izuzetnom potencijalu, koji uz kvalitetan stručni rad može biti standardni reprezentativni materijal i istinski profesionalac, za agenciju Bhdinfodesk kazao je trener Semjon Milošević, već dokazani "šmeker" koji može prepoznati istinski potencijal.

Naravno, dalji napredak zavisi samo od mladog Šehića. Njegovo je da vrijedno radi, a njemački treneri sigurno znaju kako da talenat izraste u istinskog asa.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!