Braća Safet i Sami, bečki političari, poginuli u teškoj nesreći kod Subotice

STRADAO I ŠURA

Braća Safet i Sami, bečki političari, poginuli u teškoj nesreći kod Subotice

Objavljeno na dan 04.09.2019 - 08:53 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Trojica muškaraca turske nacionalnosti poginula su na mjesto nesreće a jedno dijete je povrijeđeno u stravičnom udesu, koji se jučer rano ujutru dogodio na auto-putu Novi Sad - Subotica, kod mjesta Žednik, kada je automobil podletio pod kamion.

Prema informacijama austrijskih medija, živote su izgubili Safet A, njegov brat Sami A. i šura Mesut K, a povrede je zadobio Safetov osmogodišnji sin.

Austrijski portal Oe24 navodi da se "Audi" doslovno nabio na prikolicu kamiona, vjerovatno, zato što je vozač iz Sivasa, u Turskoj, poslije 21 sata vožnje i pet sati prije slijedeće stanice u Beču zaspao za volanom.

Nije poznato da li je Safet A, prevodilac iz Bregenca, u Austriji, iz Beča trebalo da nastavi direktno za Foralberg i samo odveze brata Samija A. u Beč. Zna se samo da su dvojica braće, od kojih je stariji poznati biznismen, prenosi Blic.rs.

Njihov šura Mesut K, koji je sjedio pozadi, također je poginuo. Preživio je samo osmogodišnji sin Safeta A. Majka dečaka Fatma A. nije bila u vozilu. Braća su osnivači bečke partije "Zajedno za Beč".

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!