Bravo, Lamija: Cazin ima viceprvakinju Evrope u kickboxingu

USK

Bravo, Lamija: Cazin ima viceprvakinju Evrope u kickboxingu

Objavljeno na dan 05.09.2019 - 11:44 | Izvor: USKinfo.ba | cazin.net


Krajem augusta, u periodu 24.08-31.08. u Gyor (Mađarska) održano je evropsko prvenstvo u kickboxingu za kadete i juniore.

Reprezentativci iz KBS Tigar Cazin također su uzeli učešće te ostvarili izvanredne rezultate osvojivši četiri evropske medalje.

Viceprvakinja Evrope u kategoriji point fighting starije kadetkinje -42kg postala je Lamija Hamulić, koja je pobjedama protiv reprezentativki Slovenije, Irske i Španije došla u finale gdje je poražena od predstavnice Bugarske.

Bronzane medalje osvojili su: Dino Ružnić u kategoriji light contact stariji kadeti -63kg ,koji je ostvario pobjede nad irskim i mađarskim predstavnicima, dok je u borbi za ulazak u finale zaustavljen od Rusa.

Ema Hamulić je osvajačica dvije bronzane medalje i to u light contact kategoriji starije kadetkinje -50kg pobjedama protiv predstavnica Grčke i Poljske. U polufinalu je, nažalost, bolja bila predstavnica Mađarske.

Ema Hamulić je radila i disciplinu point fighting gdje je upisala pobjede protiv hrvatske i grčke predstavnice, dok je u polufinalu zaustavljena od Mađarice.

Naše najmlađe predstavnice su zaustavljene u četvrtfinalu i to: Ajna Hekić od svjetske prvakinje iz Bugarke i Danina Durić od viceprvakinje Evrope iz Irske. Oje naše predstavnice su radile disciplinu point fighting mlađe kadetkinje -37kg.


TAGOVIKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!