Bruka i sramota: Navijači Partizana ispred zatvora u Hagu bodrili Ratka Mladića

!

Bruka i sramota: Navijači Partizana ispred zatvora u Hagu bodrili Ratka Mladića

Objavljeno na dan 29.11.2019 - 11:27 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


FK Partizan iz Beograda jučer je igrao utakmicu Evropske lige u Haagu, gdje je gostovao Alkmaaru. 

Utakmica je završena rezultatom 2:2, no utakmicu je zasjenio sramotni potez Grobara - kako se zovu navijači beogradskog Partizana, koji su prije utakmice otišli ispred haaškog zatvora.

Tamo su, kako su se i pohvalili na društvenim mrežama, uzvikivali, pjevali, bodrili i pozdravljali balkanskog krvnika, osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

"Mnogi Grobari nisu uspeli da uđu na stadion, ali se može reći da su misiju u Holandiji ispunili. Velika grupa navijača Partizana 'obišla' je ranije danas Sheveningen. Grobari su se okupili ispred pritvorske jedinice i pesmom podržali Ratka Mladića", napisao je jedan od njih na Facebooku. 

Ista osoba je objavila i fotografiju na kojoj se vidi kako su Grobari ispred zatvora došli sa zločinačkim zastavama i pratećom ikonografijom, što je potpuno šokiralo i holandsku javnost.

Ratko Mladić u Haagu je osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog jezivih zločina koje je počinio za vrijeme agresije na našu zemlju.

Kriv je za genocid, za progone i zločine protiv čovječnosti, istrebljenje, ubistva, kršenje zakona i običaja ratovanja, deportacije, nehumano i prisilno premještanje, terorisanje, protivpravne napade na civile i uzimanje talaca.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!