Budžet BiH ostaje na čekanju, nije bilo entitetske većine za usvajanje

Predstavnički dom

Budžet BiH ostaje na čekanju, nije bilo entitetske većine za usvajanje

Objavljeno na dan 20.09.2021 - 14:00 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Predstavnički dom Parlamenta BiH uputio je Prijedlog zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza za 2021. godinu na dodatno usaglašavanje i drugi krug glasanja zbog nepostojanja entitetske većine iz Republike Srpske.

Radi se o proceduri u drugom čitanju, a budžet je predložilo Predsjedništvo BiH.

Parlamentarci su ranije upoznati sa pet amandmana zastupnice Mirjane Marinković Lepić, a tokom glasanja na sjednici za svaki amandman je postojala opća, ali ne i entitetska većina.

Dakle sačekat će se dodatno usaglašavanje u Kolegiju Predstavničkog doma Parlamenta BiH. Nakon toga će ići novo glasanje odnosno Prijedlog zakona u drugom čitanju će se ponovo naći pred parlamentarcima.

Inače, sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH danas je počela sa 30 minuta zakašnjenja, a u sali nije bilo političara iz entiteta Republika Srpska odnosno predstavnika srpskih stranaka. Oni, kao što je poznato, bojkotuju učešće u donošenju odluka zbog Inzkovog zakona o zabrani negiranja genocida.

Na 23. sjednici Predstavničkog doma danas je prisustvovalo 29 parlamentaraca. Termin naredne sjednice bit će poznat naknadno.

Predsjedavajući Denis Zvizdić na kraju je izrazio nadu da će na narednoj sjednici u sali biti i zastupnici koji danas nisu učestvovali u radu.

Foto: T. S./Klix.ba

 TAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!