Burno u Hrvatskoj nakon što je Crvena zvezda postavila tenk ispred stadiona

OSUDE I KRITIKE

Burno u Hrvatskoj nakon što je Crvena zvezda postavila tenk ispred stadiona

Objavljeno na dan 27.08.2019 - 10:09 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Hrvatski mediji burno su reagovali nakon informacije da su čelnici Crvene zvezde uoči uzvratne utakmice play-offa za grupnu fazu Lige prvaka protiv Young Boysa postavili tenk ispred stadiona Marakana.

Čelnici Crvene zvezde odlučili su ispred stadiona u Beogradu postaviti tenk, ili kako su ga opisali na društvenoj mreži Facebook "još jednu atrakciju", što je veoma brzo izazvalo burne reakcije hrvatske javnosti. 

Index.hr fokus je stavio na poruku koju je FK Crvena zvezda poslao preko društvene mreže Facebook, a opis "Marakana sada ima još jednu atrakciju" nazvali su skandaloznim. 

Na naslovnici portala 24sata.hr može se vidjeti naslov "Sramotna provokacija", uz podsjećanje da su se čelnici Crvene zvezde ranije oglasili po pitanju simbolike tenka te da su još puno ranije poslali "smiješno saopćenje" navodeći da je tenk dio kulturne baštine. 

Jutarnji.hr je ovaj potez Crvene zvezde u naslovu okarakterisao kao "morbidna provokacija". Također, dodali su kako se radi o klubu koji želi igrati Ligu prvaka, ali svejedno slavi jedan od najtežih zločina, a uz to nisu propustili priliku da uzvrate provokaciju. 

"Ispred ulaza na stadion Crvene zvezde postavljen je tenk koji je navodno, kako kažu srpski mediji, zaplijenjen u Vukovaru(?!). Hm, zaplijenjen tenk iz Vukovara? Prije bismo rekli da je vjerojatno srpski, jedan od rijetkih koji je preživio Trpinjsku ulicu...", piše Jutarnji. 

Oštru poruku poslala je i Slobodna Dalmacija koja je također ovaj događaj opisala kao "morbidnu provokaciju", a na kraju teksta dodali su i riječ "sramota". 

Večernji.hr bio je nešto blaži prema ovom događaju u odnosu na kolege iz drugih medija te su uz prenošenje informacije podsjetili kako su navijači Crvene zvezde ranije u prošlosti na košarkaškoj utakmici razvili transparent na kojem je bio tenk iz Vukovara, uz četiri S, a dodali su kako su navijači ovog beogradskog kluba poznati po veličanju Ratka Mladića i Draže Mihajlovića.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!