TRENUTNO ČITATE
Bužimljani istupili iz SDA

USK

Bužimljani istupili iz SDA

Objavljeno na dan 15.01.2018 - 20:13 | Izvor: USKinfo.ba | oslobodjenje.ba


Agan Bunić je kazao da će vrijeme pokazati koliko su Bužimljani povrijeđeni politikom i odlukama centrale SDA i rukovodstva KO SDA USK-a

Danas je u Bužimu održana pres-konferencija Odbora za očuvanje SDA i Kluba vijećnika SDA u Općinskom vijeću općine Bužim, na kojoj je iznesena konstatacija da je politika SDA pogubna i ponižavajuća prema članstvu stranke u Bužimu. Ponovo je ukazano na činjenicu da 250 članova ne prihvata uvedeno im povjereništvo stranke od prije 2 mjeseca, te da u Bihaću i Sarajevu nisu marili za njihove prigovore.

Agan Bunić, predsjednik Odbora za očuvanje bužimske SDA, obavijestio je javnost da prestaje s radom i djelovanjem Odbora, da se on raspušta, jer nije uspio promijeniti lošu politiku viših organa SDA prema članovima OO SDA Bužim.

Predsjednik Kluba vijećnika SDA Rifet Šahinović je u ime šest vijećnika iznio stav da oni napuštaju SDA zbog pogrešne politike SDA prema Bužimu.

- Imenovanje ovakvog sastava povjereništva SDA je vrhunac ponižavanja svih nas, krajnje nepošten odnos prema članovima SDA, prema Bužimu i svim njegovim građanima. Nažalost, SDA danas napuštamo zbog toga što smo svi istjerani iz nje, zbog toga što nismo uspjeli višim stranačkim organima ukazati na lošu i pogubnu politiku koju vode prema Bužimu u posljednju godinu, kazao je Šahinović.

Ovu priliku iskoristili su da ukažu na to da Kantonalni odbor SDA USK-a danas otvoreno koalira sa laburistima Fikreta Abdića, a sve radi očuvanja fotelja i pozicija.

Dosadašnji vijećnici SDA za sada ne namjeravaju preći u neku drugu političku stranku. Na sjednicama će nastupati kao Nezavisni klub vijećnika, a u narednim danima donijeti odluku o budućem konceptu i formi političkog djelovanja.

 

Fahrudin Bender

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!