Marketing USKinfo.ba
Cameron Munter zabrinut za BiH: Nemojte da izbije požar u kući

BiH

Cameron Munter zabrinut za BiH: Nemojte da izbije požar u kući

Objavljeno na dan 19.09.2019 - 11:20 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


Nekadašnji američki ambasador u Srbiji i predsjednik Instituta "Istok-Zapad" Cameron Munter u beogradskom Novom danu govorio je o dešavanjima u BiH izrazivši zabrinutost za našu situaciju.

Osvrćući se na deklaraciju SDA, kazao je da ono što mora da se desi, uz pomoć SAD i Evropljana, je rješavanje problema tamo gdje je svađa i rasprava.

"Ne kažem da ne postoje ti prioritetni problemi, ali uzroci su teškoće koje postoje u Ustavu, u ustavnom uređenju - da se urade neke stvari tamo za narod, da li žive u Federaciji ili RS. Da se riješe konkretna pitanja je način da se smiri situacija. Ako stavite vodu na vatru, ona će da vri, ali nemojte da izbije požar u kući. Rešite ta pitanja. Ja sam zabrinut za BIH da Zapad, Amerikanci i EU ne pružaju dobvoljno pažnje i ne pružaju napor da se riješe ti konkretni problemi i onda dođe do ovih izjava koje nikome ne pomažu", istakao je.

"Mogućnost za reforme koje treba tamo da se odigraju - ja sam manje optimista", kazao je, no optimizam izražava u pogledu napretka u odnosima Srbije i Kosovo što bi moglo uticati na cio Zapadni Balkan.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!