Ćamilu Durakoviću prijetili metkom u krivolovu, iz Tužilaštva odbili istragu jer se on bavi lovom

Apsurd

Ćamilu Durakoviću prijetili metkom u krivolovu, iz Tužilaštva odbili istragu jer se on bavi lovom

Objavljeno na dan 03.01.2018 - 18:07 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Okružno javno tužilaštvo Bijeljina, odnosno Područna kancelarija u Srebrenici, neće vršiti istragu po prijavi Ćamila Durakovića koju je podnio nakon prijetnje upućene putem Instagrama.
"Pazi kad budeš u krivolovu da ne zaluta koji metak u tvom pravcu, obrezani vepre", napisao je korisnik Instagrama "Pandaaa 1990". Duraković je kazao da je poruka ubrzo izbrisana te da je izbrisan i profil spomenutog korisnika.

Ipak, Okružno tužilaštvo Bijeljina ovakvu poruku ne smatra prijetnjom i razlogom za strah. Odgovor na Durakovićevu prijavu protiv N. N. osobe došao je 26.12.

"Tužilaštvo smatra da očigledno ne stoje osnovi sumnje da je navedenom radnjom počinjeno označeno krivično djelo ili neko drugo krivično djelo propisano zakonom iz sljedećih razloga. Oštećeni navodi da je lovac, a ako je to tačno, to znači da u lov ide za vrijeme sezone lova, tj. da se ne bavi krivolovom, jer mu činjenica da je lovac ne daje pravo da u lov može ići u vrijeme kada je lovostaj. Kako oštećeni u lov ide u vrijeme sezone lova, nema osnova da navedenu poruku smatra ozbiljnom prijetnjom po svoj život i svoju sigurnost ili sigurnost svoje porodice", navodi se između ostalog u odluci tužilaštva koju potpisuje Okružni javni tužilac Nebojša Jovanović.

Podsjećamo, prijetnja je upućena 23. novembra 2017. godine i poslana na Durakovićev Instagram profil.

"Ovoliko košta život Bošnjaka u entitetu Republika Srpska. Znači, čovjek mi fino prijeti da će metak zalutati u 'krivolovu' (ta prijetnja je legalna), a u lovu mi neće ništa biti, kaže tužilaštvo. Dakle, Ćamile, nisi ugrožen! Super! Zaista se sada osjećam mnogo bolje i sigurnije", rekao je Duraković.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!