Ćatić podnio žalbu na presudu: Ne mogu tek tako odustati, ima još jedna runda

BOKSER SE OGLASIO

Ćatić podnio žalbu na presudu: Ne mogu tek tako odustati, ima još jedna runda

Objavljeno na dan 07.05.2020 - 13:11 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Njemački bokser bh. korijena Adnan Ćatić podnio je žalbu na, kako kaže, nerazumljivu presudu Regionalnog suda u Kölnu u slučaju dopinga.

"Od prošlog četvrtka preispitujem presudu suda i nakon konsulatacija sa svojim savjetnicima odlučio sam uložiti žalbu na presudu Okružnog suda u Kolnu koja, iz moje perspektive, nije samo iznenađujuća, već i nerazumljiva", stoji u početku Ćatićeve izjave objavljene na zvaničnoj Facebook stranici.

Ćatić je tokom postupka nekoliko puta izjavio da nije bio pod utjecajem dopinga u revanšu protiv Fedora Čudinova te da mu je nejasno kako je mala količina tvari pronađena u njegovom tijelu. Međutim, objašnjenje suda nije još uvjerilo Ćatića, posebno kada je riječ o izjavama o navodnom vremenu, trajanju i intenzitetu upotrebe zabranjene supstance zvane stanozolol. Oni nisu, kako kaže, obuhvaćeni rezultatima uzetih dokaza, a isto vrijedi i za saopštenje o navodnom izboru mjesta za njegove pripreme, kao i trening kamp u Kitzbühelu.

"Tokom svoje karijere naučio sam kako podnijeti teške runde. U ovoj borbi postoji još samo jedan runda i odlučan sam u tome pobijediti. Ne mogu tek tako odustati. Nakon izricanja presude vidimo nekoliko tačaka za koje sam siguran da će se raščistiti u moju korist", poručio je Ćatić.

Presuda u poreznom postupku ne dolazi u pitanje i ostaje onakva kakva jest.

"Tokom suđenja priznao sam da bi porezna deklaracija iz 2008. i 2009. godine s mojom švicarskom konzultantskom kompanijom trebala biti transparentnija. Ne mogu u potpunosti shvatiti pretpostavku suda za 2010. godinu. Želim konačno završiti postupak i fokusirati se na svoju budućnost", ističe Ćatić.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!