CAZIN: Građani i policija u humanitarnoj akciji

USK

CAZIN: Građani i policija u humanitarnoj akciji

Objavljeno na dan 02.09.2019 - 07:31 | Izvor: USKinfo.ba | cazin.net


Danas je uspješno završena humanitarna akcija nabavke elektromotornih invalidskih kolica za našeg sugrađanina Rasima Đogića, penzionisanog policijskog službenika.

Nedavno je Kovačević Mirhet (Miha) sa svojim prijateljima humanitarcima pokrenuo još jednu od svojih brojnih humanitarnih akcija. Ovom prilikom pomoć je bila potrebna našem sugrađaninu Đogić Rasimu, penzionisanom policijskom službeniku, koji još od 2006. godine boluje od progresivne i degenerativne bolesti centralnog nervnog sistema – Multipla skleroza (Sclerosis Multiplex).

S obzirom da je uslijed  težeg oblika ove bolesti Rasim svoj život nastavio u invalidskim kolicima, Kovačević Mirhet je odlučio tim putem pokrenuti ovu humanitarnu akciju, te na neki način Rasimu olakšati nastavak njegovog života.
Akciju je pokrenuo preko svog Facebook profila, nakog čega su se u istu uključili brojni građani, a naročito oni iz dijaspore, kao i pripadnici Policijske stanice Cazin, kolektiva u kojem je Rasim proveo svoj radni vijek.

Za kratko vrijeme prikupljena su sredstva u iznosu od 2.000 eura, onoliko koliko je bilo potrebno za nabavku elektromotornih invalidskih kolica.

Rasima je danas kod njegove porodične kuće u Đogići posjetila ekipa humanitaraca na čelu sa pokretačem ove akcije, koji su mu u prisustvu članova njegove porodice uručili elektromotorna invalidska kolica sa željom da mu u što većoj mjeri olakšaju nastavak njegovog života.

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!