Cazin: Med, pčelinji proizvodi, čajevi i sir po povoljnim cijenama

Otvoren Proljetni sajam domaćih proizvoda

Cazin: Med, pčelinji proizvodi, čajevi i sir po povoljnim cijenama

Objavljeno na dan 17.04.2019 - 10:26 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


U organizaciji Grada Cazina i Udruženja pčelara „Kesten“, u Cazinu je jučer otvoren 7. tradicionalni Proljetni sajam domaćih proizvoda koji će trajati do 19. aprila. 

Jedno mjesto

Svoje proizvode ispred Tržnog centra „Ljiljan“ predstavilo je 15 izlagača iz Cazina, Bihaća, Travnika i Drvara.

Posjetioci imaju priliku da na jednom mjestu kupe različite pčelinje proizvode, čajeve, ljekovito bilje, ručne radove, slatkiše, kao i domaće proizvode od voća i povrća.

- Zbog skučenog izložbenog prostora nismo mogli primiti izlagače iz Sarajeva, Gradačca i Novog Travnika. Već prvog dana posjeta je veoma dobra, s obzirom na to da je pristigao i značajan broj naših građana iz dijaspore – rekao je Jasmin Selimović, član Organizacionog odbora sajma.  

Jedinstvena je ocjena kako je organizacija ovakvog sajma dobrodošla svima, tačnije proizvođačima da promoviraju i plasiraju svoje proizvode, a posjetiocima da po povoljnim cijenama kupe kvalitetne domaće poljoprivredne i proizvode iz kućne radinosti.  

Iz Travnika je na cazinski sajam došla Smaila Mehić, koja je izložila obične i dimljene ovčije i kravlje sireve.

Prepoznaju kvalitet

- Svi su traženi i uvijek prodam sve, jer ljudi prepoznaju kvalitet. Imamo 200 ovaca i malu farmu krava, a stoka se hrani direktno na planini, gdje je trava nezagađena. Na poslovima su angažirani dva sina, nevjesta i ja, a imamo uvijek i radnika - istakla je Mehić.

Dobri kupci

- Idemo i na sajmove u Sarajevo, Mostar, Gradačac i još neke gradove širom BiH. Izlažemo jednokomponentne čajeve, tinkture, mješavine čajeva, kreme i eterična ulja, a sve je na prirodnoj bazi. Uzgajamo više različitih biljaka na našoj plantaži. Cazinjani su dobri kupci i već prvog dana smo prezadovoljni - rekao je Senad Bejtić iz firme „Una bilje“ iz Bihaća.

Selimović: Dobra posjeta
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!