Cazin: Škola bez upotrebne dozvole

USK

Cazin: Škola bez upotrebne dozvole

Objavljeno na dan 14.09.2018 - 18:00 | Izvor: USKinfo.ba | rtvusk.ba


- Učenici Druge srednje škole Cazin izmješteni su iz školskog objekta kojeg koriste već tri godine

Razlog tome je, kako smo saznali, upotrebna dozvola koju nisu dobili, jer školska zgrada ne ispunjava standardna pravila.

Međutim, simptomatično je da se upotrebna dozvola traži tek nakon tri godine? Trenutno nastavu pohađaju u staroj neuslovnoj osnovnoj školi. U nastali problem, uključilo se Ministarstvo obrazovanja Unsko-sanskog kantona, koje je ponudilo potrebna sredstva da se nepravilnosti otklone i učenici vrate u svoje učionice.

Do zatvaranja školske zgrade došlo je, kako nam je pojasnio direktor škole Zlatan Topić, zbog problema sa dokumentacijom. Tačnije, Gradska uprava ne može dati upotrebnu dozvolu zbog pojedinosti koje nisu u skladu sa projektom. Iako se u ovom objektu nastava odvijala tri godine, i nova školska godina počela je također u ovoj zgradi, direktor Topić odlučio se za prekidanje nastave u novoizgrađenom objektu, ne želeći preuzimati odgovornost za eventualne posljedice zbog utvrđenih nepravilnosti.

Ministarstvo obrazovanja USK-a, upoznato je sa trenutnom situacijom ove škole. Ponudilo je konkretna rješenja, kako bi se učenici što prije vratili u novi školski objekat.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!