Cazin: Slovenac Špindler opet najbolji

Međunarodna enduro utrka

Cazin: Slovenac Špindler opet najbolji

Objavljeno na dan 17.10.2019 - 09:42 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


U organizaciji Motociklističkog kluba MX Enduro, u Cazinu je održana Četvrta međunarodna enduro utrka “The Race of Pain”, na kojoj je učestvovalo 160 takmičara iz više država. Oni su pokušali u što kraćem periodu savladati 40 kilometara dugu stazu kroz šumske predjele, na kojoj se nalazilo mnogo vještačkih i prirodnih prepreka.

Staza je bila odlično pripremljena, vrlo zahtjevna i tražila je veliku hrabrost i iskustvo vozača kako bi je lakše savladali. U kategoriji hobi nastupilo je najviše takmičara, njih 90, od kojih je 71 završio utrku.

Pobijedio je Antonio Cvitković, drugi je bio Ejub Buza, a treći Matija Kokot. U konkurenciji veterana učestvovalo je 27 takmičara, a 24 su uspjela doći do cilja. Najspretniji i najbrži bio je Nedeljko Matović, drugi Janez Jelenc, a trećeplasirani Robert Kordež.

U konkurenciji dama nastupile su dvije takmičarke, a do cilja je došla samo Tjaša Fifter.

U najzahtjevnijoj kategoriji “expert” učestvovalo je 40 takmičara, a najbrži je bio prošlogodišnji pobjednik Miha Špindler iz Slovenije. Drugi je njegov sunarodnjak Matija Zec, a treći Azalini Alesandro iz Italije.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!