Marketing USKinfo.ba
Cazin: Zahvaljujući dobrim ljudima, počela gradnja kuće tročlanoj porodici Nuhanović

Humanost na djelu u cazinskom naselju Skokovi

Cazin: Zahvaljujući dobrim ljudima, počela gradnja kuće tročlanoj porodici Nuhanović

Objavljeno na dan 14.01.2020 - 13:06 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


U cazinskom naselju Skokovi, u zaseoku Visibaba, pokrenuta je akcija za izgradnju kuće tročlanoj porodici Selime Nuhanović, koja nema nikakvih primanja.

Ova starica, sa svojim sinom i snahom, živi u maloj, neuvjetnoj i dotrajaloj kućici, u kojoj nema ni minimalne uvjete za život. 

Jedina zarada im je dnevnica, koju ponekad zaradi Selimin sin, ali to je nedovoljno da pokriju osnovne životne troškove.

Selima Nuhanović: Hvala svima Foto: (Avaz)

Mještani ovog zaseoka odlučili su pokrenuti akciju kako bi im pored stare kuće sagradili novu, od 56 metara kvadratnih. Akcija je naišla na dobar odziv i krenulo se u realizaciju planiranog. Temeljna ploča je izlivena, a ovih dan kreću i zidarski radovi.

- Za građevinski materijal bit će potrebno oko 35.000 KM, a kuća bi, po sadašnjim procjenama, trebala biti useljiva do kraja maja. Ova akcija naišla je na dobar odziv ljudi, privatnih poduzetnika, pravnih lica i humanitarnih organizacija, koji su svoj doprinos dali u novcu i materijalu neophodnom za gradnju. Jedan dio novca izdvojila je i Gradska uprava, odnosno gradonačelnik Cazina. Ova porodica živi veoma teško, bez osnovnih uvejta - istaknuo je Zuhdija Smlatić, predsjednik Građevinskog odbora za izgradnju spomenute kuće.

Uz novac i materijal, pomoć stiže i u radnoj snazi, zahvaljujući velikom broju komšija, koji su ponudili svoje usluge u zanatskim radovima. Ovom akcijom građani Cazina, brojni donatori i Gradska uprava još jednom pokazuju solidarnost kada je u pitanju pružanje pomoći ugroženim kategorijama stanovništva.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!