Cazinjanka Vahida Badić piše knjige, slika, šije...

Ni u penziji nema odmora

Cazinjanka Vahida Badić piše knjige, slika, šije...

Objavljeno na dan 22.01.2020 - 10:48 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Da se odlaskom u penziju ne završavaju radne obaveze, najbolje pokazuje primjer Vahide Badić. Pisanje knjiga, slikanje, šivanje, vrtlarstvo i pčelarstvo, samo su neke od svakodnevnih aktivnosti ove vrijedne Cazinjanke.

Njena autobiografska knjiga „Sve ovo vrijeme se tražim“, krasi police mnogih domova u Cazinu, ali i drugim mjestima u BiH, pa i šire.

- Pisala sam o prvom zaljubljivanju sa 16 godina i tim slatkim patnjama, o udaji, braku i djeci – kazala je Badić te dodala da piše i svoju drugu knjigu, a tema je ljubav.

Zidovi su ukrašeni njenim slikama, jer je nakon smrti muža slikanje postalo dio njene svakodnevice.

- Svaki umjetnik je sirotinja i od ovoga se ne može živjeti. Malo ko zna da slikam i kad vide moje radove, oduševe se – dodaje Vahida.

Voli pčelarstvo FOTO: AVAZ

Svoje vrijeme koristi i za uzgoj jagoda te ističe da ih svake godine proda oko 80 kilograma. Kupci su, uglavnom, njene komšije, koji su sigurni u kvalitet njenih proizvoda. Voli i pčelarstvo.

- Prvo sam kupila jedan sanduk, a onda sama napravila još dva. Tri sanduka  dovoljna su za mene, da se ne opterećujem previše time, jer mora se to održavati kako treba. Sve ovo što radim upotpunjujem druženjem s pozitivnim osobama, tako da mi je život lijep i u starosti – ističe Vahida


TAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!