Čedo Jovanović u Srebrenici: Srbija 24 godine gleda svijet jednim okom, a zapravo je slijepa

OTVORENO O GENOCIDU

Čedo Jovanović u Srebrenici: Srbija 24 godine gleda svijet jednim okom, a zapravo je slijepa

Objavljeno na dan 11.07.2019 - 14:50 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Čedomir Jovanović, predsjednik LDP-a, i ove godine, 11. jula u Potočarima je javno govorio o tome da je u Srebrenici počinjen genocid.

Kazao je da na obilježavanje godišnjice genocida svake godine dolazi, između ostalog, zbog Srbije i srpskog naroda koje mora prihvatiti ono što se dogodilo 1995. godine.

"Taj teret, koliko god bio veliki, moj narod će morati da ga podnese. Sve više Srebrenica muči Srbiju i Srbe, a sve više Bošnjaci uz podršku svijeta pronalaze svoj mir. 

Srbija mora da otvori oči, mora da bude hrabra, mora da prizna i preuzme svoj dio odgovornosti za genocid u Srebrenici, jer je takva Srbija potrebna Srbima, Bošnjacima, Hrvatima u Srbiji, Bosni i čitavom regionu. 

Ona 24 godine gleda svijet jednim okom, a zapravo je slijepa", istakao je Jovanović.

Do negiranja genocida dolazi, kazao je Jovanović, zato što je to dopušteno i zato što je danas društvo mnogo luđe nego 1992. godine.

"Danas je sve mnogo lošije zbog toga što taj rat nismo završili. On mora biti završen", rekao je Jovanović.

Istakao je da se nijedan narod ne može proglasiti zločinačkim, ali da, isto tako, nijedan narod ne može biti lišen odgovornosti.

"Srebrenica je bila industrija smrti, to nije pojedinačni čin nekoga koga je to zlo odvelo u neku vrstu ratnog ludila. Ona je bila pod zaštitom UN-a", kaže Jovanović.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!