Marketing USKinfo.ba
Ćemalović: Pozitivni migrant pobjegao iz kampa BIRA, još nije pronađen - Škola kreće normalno - Izolatoriji u Gati i S. Mostu

Krizni štab

Ćemalović: Pozitivni migrant pobjegao iz kampa BIRA, još nije pronađen - Škola kreće normalno - Izolatoriji u Gati i S. Mostu

Objavljeno na dan 19.08.2020 - 15:47 | Izvor: USKinfo.ba |


U Bihaću su danas održane sjednice Kriznog štaba Ministarstva zdravstva USK-a i Operativne grupe za koordinisanje i upravljanje migrantskom krizom u USK-u.

Medijima se nakon sjednica obratila ministrica zdravstva Unsko-sanskog kantona Nermina Ćemalović.

Ona je tom prilikom govorila o otvaranju izolatorija zbog pogoršanja epidemiološke situacije. Tako će izolatorij opet biti formiran u lječilištu Gata i u Općoj bolnici Sanski Most.

Također, ministrica je medijima potvrdila da je jedan migrant koji je bio pozitivan na koronavirus pobjegao iz kampa BIRA i da trenutno nemaju informaciju gdje se on nalazi.

Škola počinje normalno, kazala je ministrica Ćemalović, pojašnjavajući da se u narednim danima definisati da ći se formirati odjeljenja sa manjim brojem učenika i na koji način će tehnički definisati provođenje i odvijanje nastavnog procesa.

Izjavu ministrice zdravstva Nermine Ćemalović prenosimo u cjelosti, uključujući i sva pitanja novinara.


ZABRANJENO KOPIRANJE SADRŽAJA
Napomena o autorskim pravima za tekst ovog članka

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio (maksimalno trećinu) ovog autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti portal USKinfo.ba i objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst!

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti 24 sata nakon njegove objave, i to samo uz dozvolu uredništva portala USKinfo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo:

Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!