Cenić nova predsjednica Nadzornog odbora BH Telecoma

BiH

Cenić nova predsjednica Nadzornog odbora BH Telecoma

Objavljeno na dan 28.09.2017 - 10:43 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


Vlada FBiH dala je prethodnu saglasnost za razrješenje Fuada Ćibukčića dužnosti člana Nadzornog odbora Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo, radi podnošenja ostavke zbog obavljanja druge funkcije. Istovremeno je dala prethodnu saglasnost za imenovanje Svetlane Cenić za vršioca ove dužnosti uime državnog kapitala, do okončanja konkursne procedure.

U Pregovarački tim Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za vođenje pregovora s Pregovaračkim timom Vlade Kantona Sarajevo u vezi s kupovinom zgrade JU „Studentski centar“ Nedžarići, u cilju rješavanja trajnog smještaja federalnih organa i tijela sa sjedištem u Sarajevu, danas su imenovani premijer FBiH Fadil Novalić (predsjednik), zamjenici premijera FBiH Jelka Milićević i Vesko Drljača, te direktor Službe za zajedničke poslove organa i tijela FBiH Davorin Korać (članovi).

Vlada FBiH je u Stručni savjet Agencije za nadzor osiguranja Federacije BiH, na period od četiri godine, imenovala Editu Kalajdžić (predsjednica), Miru Bradaru, Vedada Nezirića, Berinu Ramčić i Josipa Jankovića (članovi).

Izmjenom postojećeg Rješenja, za člana Interresorne radne grupe za uspostavljanje jednošalterskog sistema poslovanja i elektronske registracije poslovnih subjekata u FBiH danas je imenovan Edis Voljevica.

Vlada je Nadzornom odboru „Binasa“ d.d. Bugojno dala prethodnu saglasnost za razrješenje Adema Huskića dužnosti generalnog direktora ovog privrednog društva, prije isteka mandata na koji je imenovan. Za vršioca ove dužnosti je, do okončanja konkursne procedure, a najduže na vremenski period do šest mjeseci, danas imenovan Sabahudin Ganić.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!