Čerkez: Sljedeći val pandemije dočekujemo apsolutno spremni

ISKOORDINIRALI SE

Čerkez: Sljedeći val pandemije dočekujemo apsolutno spremni

Objavljeno na dan 26.07.2021 - 17:40 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Ukoliko bude slučaj da broj novozaraženih koronavirusom raste u dva, tri ili više kantona i da to može znatno ugroziti stanje u cijeloj Federaciji BiH, Federalno ministarstvo zdravstva je spremno da intervenira i uspostavi određene mjere.

Ovo je nakon danšnjeg sastanka predstavnika Federalnog i kantonalnih ministarstava zdravstva, Federalnog i kantonalnih zavoda za javno zdravstvo te predstavnika Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) u Sarajevu rekao pomoćnik ministra zdravstva FBiH Goran Čerkez.

"Dogovorili smo da ćemo mi prvenstveno, prateći stanje na terenu, djelovati po principu ranog upozoravanja. Odnosno, gdje god primijetimo da u nekom kantonu postoji naglo povećanje, zajednički ćemo biti u komunikaciji, dogovarati mjere i uspostavljati te mjere na nivou kantona. Mi ćemo davati punu podršku", kazao je Čerkez.Dodao je da Zavod za javno zdravlje, uz podršku WHO-a, vodi jedan proces u kojem će tačno reći, na osnovu incidence, kada bi se koje mjere trebale donositi na nivou kantona.

Napomenuo je da su se nadležne institucije u potpunosti iskoordinirale te da su ovaj period ljeta iskoristile za značajne aktivnosti koordinacije i saradnje između različitih subjekata.

"Apsolutno smo u ovom trenutku spremni da uradimo sve ono što se očekuje od nas", zaključio je Čerkez.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!