Červar: Suđenje je bilo za zatvor, a poslije kažu da su Srbi, Hrvati i Bosanci neodgojeni

HRVATSKI SELEKTOR

Červar: Suđenje je bilo za zatvor, a poslije kažu da su Srbi, Hrvati i Bosanci neodgojeni

Objavljeno na dan 22.01.2019 - 11:32 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Rukometna reprezentacija Hrvatske se oprostila od šanse da se bori za medalju na Svjetskom prvenstvu nakon sinoćnjeg poraza od Njemačke (22:21), a za ovaj neuspjeh okrivili su danske sudije.
Sudijski par je donio jednu sumnjivu odluku tokom napada Kauboja i svirao probijanje pa su svi igrači skočili u protest, dok je selektor Lino Červar bio bijesan.

"Ovo je bila pljačka Hrvatske koju je vidio cijeli svijet. Ove sudije bi trebalo strpati u zatvor. Ovo nije prvi put. Nama su Danci oduzeli prvenstvo 2008., 2009. i 2010. godine i to treba javno reći. Ne smije se dozvoliti da amateri sude ovakve utakmice i odlučuju o našim sudbinama. Toga ima samo u rukometu i to je ozbiljan problem ovog sporta kojim se treba pozabaviti i Olimpijski odbor. Mi smo Nijemce nadigrali pred njihovom publikom, a sudije su nam oduzele pobjedu. Na Evropskom prvenstvu prošle godine u Hrvatskoj smo imali loše suđenje, ali smo mislili da će ovdje biti bolje. Međutim, znalo se šta se radi. Nismo morali ni da igramo, jer smo znali šta će biti. Nemoćan si kad te ovako manipulišu. Pazite, ljude s naših prostora bije glas da su nepošteni. Hrvati, Srbi, Bosanci... Neodgojeni, nepošteni, ovakvi... A ovo? Ovo je za zatvor! Te sudije će i dalje suditi neke važne utakmice. Kako? Oni ne mogu više ništa suditi", rekao je Červar nakon utakmice.

Hrvatska će sutra igrati svoj posljednji meč u grupi protiv Francuske koja je zajedno s Njemačkom u polufinalu.



TAGOVI

PODIJELI OVU VIJEST



KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!