Četvrti po redu Bihać Developers meetup-u: Xamarin - razvoj mobilnih aplikacija za Android i iOS

Četvrti po redu Bihać Developers meetup-u održat će se 25. Januara 2018.

Četvrti po redu Bihać Developers meetup-u: Xamarin - razvoj mobilnih aplikacija za Android i iOS

Objavljeno na dan 23.01.2018 - 07:39 | Izvor: USKinfo.ba | USKinfo.ba


Bihać Developers meetup okuplja zaljubljenike u ICT tehnologije, te organiziranjem predavanja, panel diskusija i drugih aktivnostima žele promovirati ove tehnologije u Bihaću. Već su organizirali tri meetupa u zadnja tri mjeseca, a za četvrti pripremaju veliko iznanađenje, jer će se po prvi put u Bihaću pričati o vrlo popularnoj platformi za razvoj Android i iOS mobilnih aplikacija.

Četvrti po redu Bihać Developers meetup-u održat će se 25. Januara 2018. g. u 17:00 na Tehničkom fakultetu u Bihaću, a tema predavanja će biti Xamarin platforma za razvoj Android i iOS mobilnih aplikacija pomoću C# i .NET Frameworka.

Predavač je Almir Vuk, software developer sarajevske startup firme AppImpact, koja predstavlja jednu od najbrže rastućih startupa u Bosni i Hercegovini. Više o tehnologiji možete pogledati na https://www.xamarin.com/, a informacije o predavaču možete pogledati na njegovom blogu https://almirvuk.blogspot.ba/.

Cross-platform rješenja za razvoj mobilnih aplikaciju postaju sve bitnija te je važno koju tehnologiju odabrati. Jedno od sigurno vrlo interesantnih i popularnih rješenja jeste Xamarin platforma koja je prilagođena za razvoj nativnih cross-platform rješenja pomoću C# i .NET Frameworks, a što predstavlja idealnu okolinu ne samo za .NET orijentisane developere, nego i za Java i C++ developere koji žele imati platformu vlo slične okoline. Jedan dio predavanja će objasniti bitne razlike u odnosu na klasični način razvoja mobilnih aplikacija, te uvod i pregled Xamarin.Android, Xamarin.iOS te Xamarin.Forms načina i pristupa razvoja sa Xamarinom. Demo primjeri tokom predavanja će se bazirati na praktičnom prikazu razvoja jedne Xamarin.Forms aplikacije, te prednosti dijeljenja koda korisničkog sučelja, te C# koda/biznis logike između različitih platformi. Ovo predavanje ima za cilj uvod u Xamarin sa naglaskom na Xamarin.Forms, mogućnosti, prednosti i mane pri razvoju nativnih cross-platform rješenja.

Predavanje je poptupno besplatno, a da bi prisustvovali potrebno se registrovati na društvenoj mreži http://meetup.com , priključiti se Bihać Developers grupi, te se registrovati za ovaj meetup.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!