Čolpa: Ministar odbrane Srbije najavio je agresiju na BiH

Saopćenje

Čolpa: Ministar odbrane Srbije najavio je agresiju na BiH

Objavljeno na dan 13.06.2019 - 10:12 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Izjava ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina danas u Banja Luci da nikakva vojska ne može razdvojiti Srbiju i entitet u Bosni i Hercegovini RS je zlonamjerna i krajnje opasna, navodi se u saopćenju Građanskog saveza.

“Velikosrpski projekat nije uspio obrisati granicu između Bosne i Hercegovine i Srbije devedesetih godina kada su iza sebe imali kompletnu JNA.

Mi u Bosni i Hercegovini teških devedesetih godina nismo se bojali Živote Panića i Aleksandra Vasiljevića, a kao sada bi se trebali plašiti Vulina, koji je bio nesposoban da služi vojni rok. 

U BiH su prošla vremena straha od velikosrpskog projekta”, poručio je predsjednik Građanskog saveza Nihad Čolpa.

Dodao je da podanički odnos predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika prema ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu, kojeg je obavijestio kako nije dozvolio da vojska BiH bude na granici sa Srbijom je uvredljiv i ponižavajući za sve nas u BiH.

“Pogotovo što predsjedavajući Predsjedništva BiH podnosi izvještaj ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu, koji nema mogućnosti da kroči na tlo Kosova u koje se zaklinje da je srpska zemlja. Vulinova izjava da između Srbije i RS ne postoji granica je udar na teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, i to bez ikakve potrebe, ali, nažalost, ni Vulin ni Dodik zbog to u ovom trenutku neće odgovarati, jer državne institucije Bosne i Hercegovine, opterećene korumpiranim i zlonamjernim političarima u ovom trenutku nemaju snage da se odupru neprijateljskom odnosu dvojca prema Bosni i Hercegovini i njenim građanima”, zaključio je Čolpa.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!