Čolpa pozvao Špirića da u Banja Luci organizira Paradu ponosa

BiH

Čolpa pozvao Špirića da u Banja Luci organizira Paradu ponosa

Objavljeno na dan 10.09.2019 - 11:56 | Izvor: USKinfo.ba | nap.ba


Politički koncept jednoumlja o kojem Špirić govori kao opasnost za Bosnu i Hercegovinu, već odavno je, nažalost, zaživio u dijelu Bosne i Hercegovine u kojem vlada Špirić i njegovi politički istomišljenici iz SNSD-a, o čemu svjedoče brojni domaći i međunarodni izvještaji, samo Špiriću to nije interes da kaže javno, jer, za razliku od ostalih građana u tom dijelu zemlje, Špirić uživa brojne benefite režima.

Izjavio je to predsjednik Građanskog saveza (GS) i zastupnik u Parlamentu Federacije BiH Nihad Čolpa, odgovarajući na optužne potpredsjednika SNSD-a i zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Nikole Špirića, koji je izjavio da se u BiH razvija “koncept šerijatske države". 

“U bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska, na čijem čelu je SNSD, politička partija čiji je Špirić potpredsjednik, nema prava niko ko je iznad koncepta Milorada Dodika: povratnicima Bošnjacima i Hrvatima se osporava pravo na jezik, ne poštuje se nacionalna zastupljenost prilikom zapošljavanja u javne institucije, dok su na udaru režima i oni Srbi koji nisu na matrici politike SNSD-a i Špirića”, rekao je Čolpa.
“Sve dok se slave ratni zločini, poriče genocid, šuti na ugnjetavanje građana svih nacionalnosti..., Špirić nema pravo diskutovati o demokratiji, a naročito nema pravo držati lekcije o tome šta su ljudske slobode”, rekao je predsjednik GS-a.

On je potpredsjednika SNSD-a pozvao da paradu LGBT osoba organizira u Banja Luci i time pokaže otvorenost društva koje je gradio posljednjih godina.

“Obzirom da Nikola Špirić imputira da se u BiH razvija koncept šerijatske države, aludirajući prije svega na glavni grad Bosne i Hercegovine, pozivam ga da po uzoru na Sarajevo, kojem stavlja teret radikalne sredine, Paradu ponosa organizira u Banja Luci i pokaže demokratske tekovine koje je izradio od Dejtona do danas”, rekao je Čolpa.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Nikola Špirić rekao je u intervjuu za N1 televiziju da se u BiH razvija koncept šerijatske države koja nastoji da uništi sve demokratske tekovine od Dejtona do danas.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!