Marketing USKinfo.ba
Čović: Davno je bilo vrijeme za odlazak stranih sudija, ali je potreban konsenzus

UOČI SASTANKA S DODIKOM

Čović: Davno je bilo vrijeme za odlazak stranih sudija, ali je potreban konsenzus

Objavljeno na dan 13.02.2020 - 12:30 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Nakon današnjeg sastanka rukovodstva Kolegija u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine medijima se obratio i predsjedavajući Doma naroda Dragan Čović (HDZ BiH).

Upitan oko jučerašnje odluke političkih predstavnika Republike Srpske da zbog stranih sudija u Ustavnom sudu blokiraju donošenje odluka u državnim institucijama, lider HDZ-a je kazao kako su stavovi ove političke stranke odavno poznati, kako za Ustavni sud, tako i za Ustav BiH.

"Što se mene tiče davno je bilo vrijeme da strane sudije odu iz Ustavnog suda, a da bismo došli do toga potreban nam je konsenzus. To je Ustav BiH, traženje koncenzusa", kazao je Čović.

Nije želio komentarisati istup banjalučkog biskupa Komarice o tome kako Republika Srpska otima zemljište Hrvatima jer su stavovi njega i HDZ-a uvijek bili transparentni.

On je kazao kako je kolegij Doma naroda kratko trajao jer je dostavljeni dnevni red naredne sjednice potrebno doraditi i dopuniti.

Za danas najavljeni sastanak s liderom SNSD-a Miloradom Dodikom u Istočnom Sarajevu, kazao je da on prethodi sastanku sa Fahrudinom Radončićem naredne sedmice, a da se termin sastanka sa SDA upravo dogovara.

"Ovo je takvo vrijeme da trebamo sjesti za sto i razgovarati, a ne komunicirati preko medija", kazao je Čović.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!