Čović: Dragi Bog povjerio nam je na čuvanje ovu prelijepu zemlju, na nama je da je uredimo

BAJRAMSKA ČESTITKA

Čović: Dragi Bog povjerio nam je na čuvanje ovu prelijepu zemlju, na nama je da je uredimo

Objavljeno na dan 03.06.2019 - 15:51 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Zamjenik predsjedatelja Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović u iščekivanju najvećeg muslimanskog blagdana Bajrama poručio je da mir, blagostanje, radost i ljubav prema čovjeku postanu dostižan cilj za sve, kako bi mogli svjedočiti da svi sunarodnjaci islamske vjere provedu blagdan Bajrama u toplini svoga doma rasterećeni životnih iskušenja i neizvjesnosti.

"Dragi Bog povjerio nam je na čuvanje ovu prelijepu zemlju, a na nama je da je uredimo i ujedinimo kako bi funkcionirala na ponos njezinih svih naroda i građana. Želimo da i ovaj Bajram ispuni mnoga srca blagoslovom ljubavi i mira, te neiscrpnom željom za gradnjom društva blagostanja prožetog neraskidivim zajedništvom - naveo je Čović u čestitiki.

Smatra da je svaki Bajram uvijek nova prigoda da iznova osnažimo osjećaj zajedničke brige za najosjetljivije, najizloženije i najranjivije, svjesni da socijalnu osjetljivost, osobito u ovome vremenu iskušenja, moramo sačuvati kao osnovno obilježje našega društva.

- To je i osnova funkcioniranja Bosne i Hercegovine, njezina substanca, koju kao takvu možemo misliti samo ako ostanemo vjerni našim, već stoljećima čvrsto ukorijenjenim vrijednostima, koje su na svojevrstan način preslikane i u naš ustav koji govori o jednakopravnosti triju konstitutivnih naroda. U BiH je najuzvišenji izraz svih tih vrijednosti koje baštinimo kao društvo - suživot - istakao je Čović.

Dodaje da se u prigodi Bajrama iskazuje bliskost prema bratu čovjeku, a u prvi plan stavljaju i oni najslabiji među nama i to "ne samo zato što to nalaže dužnost vjernika, već i neopisiva radost i ispunjenje koje donose osjećaji dužnosti, solidarnosti i suosjećanja, koje sve nas, pripadnike različitih vjera, stoljećima u BiH vežu u vjeri i zajedničkim nadanjima".
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!