Čović: Kad su Hrvati ovako složni ne može se formirati nijedan nivo vlasti

SJEDNICA S PLENKOVIĆEM

Čović: Kad su Hrvati ovako složni ne može se formirati nijedan nivo vlasti

Objavljeno na dan 07.09.2019 - 09:51 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


HDZ BiH i HDZ Hrvatske, dvije sestrinske stranke, održale su zajedničku sjednicu u Orašju na kojoj je naglašeno kako je temelj prijateljskog međustranačkog odnosa zajednička briga o Hrvatima u BiH kao konstitutivnom i ravnopravnom narodu, uzajamna podrška na izborima i pomoći BiH na njenome euroatlanstskom putu.

Na sjednici se između ostalog govorilo i o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i Hrvatskoj te odnosima i suradnji između HDZ-a BiH i HDZ-a Hrvatske.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović u izjavi za medije kazao je kako su Hrvati u Bosni i Hercegovini koji, kako kaže, jedini iskreno žele EU i NATO, i danas politički govore jednim glasom - kroz Hrvatski narodni sabor.

"Bez nas, kada smo ovako složni, ne može se formirati nijedan nivo vlasti. Zahvaljujem na snažnoj i dosljednoj potpori Vladi RH, HDZ-u i predsjedniku Plenkoviću. Vaša je podrška dragocjena Hrvatima u BiH u borbi za stvarnu ravnopravnost", zaključio je Čović.
Hrvatski premijer i prvi čovjek HDZ-a je rekao da je saradnja ovih strana pozitivna i intenzivna te da će takva biti i na nadolazećim izborima.

"Na izborima na kojim našu potpunu i zajedničku podršku ima predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. S druge strane, Hrvatska je dobro pozicionirana u međunarodnoj zajednici te ćemo se nastaviti kontinuirano, sistematski i konzistentno zauzimati za prava Hrvata, ali i pružati dobrosusjedsku podršku cijeloj BiH i njenom euroatlantskom putu“, poručio je Plenković.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!