Marketing USKinfo.ba
Čović o Božoviću: Za mene je prihvatljiv svaki stav SNSD-a

BiH

Čović o Božoviću: Za mene je prihvatljiv svaki stav SNSD-a

Objavljeno na dan 15.01.2020 - 12:00 | Izvor: USKinfo.ba | nap.ba


Dragan Čović, predsjedavajući Doma naroda PSBiH nakon sjednice Zajedničkog kolegija oba doma PSBiH kazao je da su utvrđeni prijedlozi kandidata za zajedničke komisije, koje će imenovati Dom naroda i Predstavnički dom PDSBiH. 

Čović je kazao da na ovoj sjednici nije bila tema imenovanje Mlađena Božovića, ali da će sada nakon što se vrati u salu razgovarati o tome.

"Za mene je prihvatljiv svaki stav SNSD-a, a kandidat prođe procedure kroz naše komisije koje su po zakonu zadužene, bez obzira o kome se radi. Sve što predloži SNSD, a i kolege iz SDA a uklopi s eu zakonske okvire o tome ne treba otvarati rasprave- kazao je Čović.

Mlađen Božović (DNS), kandidat za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, nije dobio podršku većine članova Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH da ga preporuče Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH za tu poziciju.

Centralna izborna komisija saopštila je 18. decembra da je utvrđeno da Božović ispunjava sve potrebne uslove za imenovanje propisane Izbornim zakonom BiH.

Božović, koji je predložen u ime Demokratskog narodnog saveza, prošao je i potrebne provjere Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH.

Predstavnički dom potvrdio je 23. decembra imenovanje ostalih ministara u Vijeću ministara, a Božovićevo potvrđivanje prolongirano je jer do sjednice nisu bile završene neophodne provjere u SIPA.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!