Čović otputovao u Zagreb na razgovor s Plenkovićem i drugim hrvatskim zvaničnicima

NAKON IZBORA

Čović otputovao u Zagreb na razgovor s Plenkovićem i drugim hrvatskim zvaničnicima

Objavljeno na dan 10.07.2020 - 07:08 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i predsjednik HDZ-a RH i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastali su se jučer u Zagrebu.

Iz bh. HDZ-a je saopćeno da su prilikom sastanka dužnosnici razgovarali o izborima za Hrvatski sabor te rezultatima koje je Hrvatska demokratska zajednica, kao "stožerna stranka hrvatskoga naroda", ostvarila, ističući da je sigurna Hrvatska prepoznat partner u izgradnji evropske budućnosti Bosne i Hercegovine te ostvarivanju punopravne jednakosti Hrvata Bosne i Hercegovine kao konstitutivnoga naroda.

"Također, u svijetlu predstojeće saradnje s legitimnim političkim predstavnicima Hrvata Bosne i Hercegovine, suglasno je izraženo zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom na promicanju europskih vrijednosti i zaštiti hrvatskoga naroda.

Tijekom sastanka razgovarano je i o zajedničkim naporima i uzajamnoj podršci u suzbijanju pandemije korona virusa, prekograničnoj saradnji, pomoći Europske unije, kao i o drugim aktualnim temama", navedeno je.

Na sastanku uz predsjednike Čovića i Plenkovića nazočili su i Davor Božinović, potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova, Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih i evropskih poslova RH, i državni sekretar Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas te državna tajnica za političke poslove u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!