Čović sa monsinjorom Pezzutom o izmjenama Izbornog zakona

BiH

Čović sa monsinjorom Pezzutom o izmjenama Izbornog zakona

Objavljeno na dan 11.02.2019 - 15:16 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine, Dragan Čović, danas se susreo sa apostolskim nuncijem u Bosni i Hercegovini, monsinjorom Luigijem Pezzutom. Teme razgovora je bila politička situacija u zemlji i odnosi Svete Stolice i Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz ove političke stranke.

Kako je navedeno u saopštenju, Čović ovom prilikom je istaknuo važnost brzog formiranja svih razina vlasti, kao i prioritet izmjena Izbornog zakona, po odlukama Ustavnog suda i Suda za ljudska prava. Hrvatski narodni sabor dogovorio je jasan jedinstven stav, legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda nema alternativu, što znači da se to načelo mora ispoštovati u cjelini na svim administrativnim razinama vlasti, poručeno je tokom sastanka.

Iz Hrvatske demokratske zajednice su istakli da je razgovarano je i o preostalim obvezama Bosne i Hercegovine na njezinom euroatlantskom putu, te je izraženo žaljenje što Bosna i Hercegovina nije već dobila status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, koji bi bio poticaj te bi ubrzao i druge političke procese u zemlji.

Tema razgovora između Čovića i apostolskog nuncija u Bosni i Hercegovini su bili odnosi između Svete Stolice i Bosne i Hercegovine.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!