Crnadak: Do 10. decembra ćemo znati ko govori istinu - Schmidt ili Dodik

O vraćanju nadležnosti

Crnadak: Do 10. decembra ćemo znati ko govori istinu - Schmidt ili Dodik

Objavljeno na dan 29.11.2021 - 10:19 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Potpredsjednik PDP-a i narodni poslanik Igor Crnadak reagirao je nakon informacija o zakazivanju sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj bi se trebalo raspravljati o vraćanju nadležnosti.

"Kao što je danas potvrdio potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić, termin posebne sjednice NSRS-a o vraćanju nadležnosti između 8. i 10. decembra nije siguran i moguće je da će sjednica biti odgođena ili će SNSD u posljednjem trenutku promijeniti njen dnevni red", kazao je Crnadak.

Kako ističe Crnadak, do 10. decembra ćemo znati ko je govorio istinu - Christian Schmidt, koji tvrdi da je Dodik odustao od ukidanja Oružanih snaga BiH ili Dodik, koji tvrdi da to nije tačno.

Crnadak kaže da, iako su za Republiku Srpsku danas najvažnije teme one poput razotkrivanja veza institucija RS-a s međunarodnim narkokartelima, bogaćenja funkcionera SNSD-a tokom korona nabavki i osiguravanje uslova za nove investicije, SNSD je bježeći od ovih tema Republiku Srpsku poveo u neizvjesnost i ozbiljno ugrožava njen status "države u državi".

"Ukidanje Oružanih snaga BiH, VSTV-a, UIO-a, zabrana djelovanja SIPA-i i OSA-i na teritoriji Republike Srpske i druge slične inicijative kreirao je i usvojio Izvršni komitet SNSD-a bez konsultacija s opozicijom, uz izjavu lidera SNSD-a da im za to opozicija nije ni potrebna. Prema tome, opozicija ne može imati nikakvu odgovornost za podvijanje repa, povlačenje Dodikove koalicije, a optužbe prema opoziciji, koje planiraju kako bi opravdali svoj kukavičluk, bit će potpuno promašene i neće imati nikakav efekat", kaže Crnadak.

Dodaje da "pored ukidanja Oružanih snaga i drugih predviđenih tema, Republika Srpska jedva čeka posebnu sjednicu NSRS-a i kako bi se čulo objašnjenje Milorada Dodika i Radovana Viškovića zašto je 'običnom građaninu' i 'njemačkom turisti', kako Schmidta naziva SNSD, Vlada Republike Srpske dala status VIP ličnosti i policijsko osiguranje tokom njegovog boravka u Republici Srpskoj".

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!