Cvijanović: Licemjerno je da SDS nešto komentira, jer traže da ostanu u vlasti

O DRŽAVNOJ VLASTI

Cvijanović: Licemjerno je da SDS nešto komentira, jer traže da ostanu u vlasti

Objavljeno na dan 08.08.2019 - 14:23 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Predsjednica Republike Srpske i potpredsjednica Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Željka Cvijanović optužila je predstavnike Srpske demokratske stranke (SDS) da su, iako su izborni gubitnici, tražili saradnike u Sarajevu kako bi ostali u vlasti.

"I dalje traže i pokušavaju da naprave razne kombinatorike i s SDA, SDP-om, DF-om i drugima, iako nemaju kredibilitet za to, jer su izgubili izbore i za veći procenat nego ranije", rekla je Cvijanović.

Istakla je da je jasno da izborni pobjednici treba da formiraju vlast te da je licemjerno od SDS-a da komentraiše dogovor o formiranju Vijeća ministara, koji su postigli lideri SNSD-a Milorad Dodik, HDZ-a BiH Dragan Čović i SDA Bakir Izetbegović.
Napomenula je da je u Principima za formiranje vlasti na nivou BiH apostrofiran i princip kordinacije, uvažavanje stavova svih nivoa vlasti, što znači i RS, po svakom pitanju, uključujući i NATO.

"Ukoliko se sve implementira, važan korak treba da bude nastavak reformske agende, što znači set različitih mjera, ekonomsko-finansijskog karaktera, kako bi osigurali kretanje dalje, jer smo i na osnovu prethodne agende ipak zabilježili određene pomake, veći rast, smanjenje nezaposlenosti i drugo", rekla je Cvijanović novinarima u Bosanskoj Gradišci.

Istakla je da u setu Principa za formiranje vlasti na nivou BiH nema obaveza koje je neko preuzeo, a da su protiv ranije utvrđenih stavova institucija RS-a.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!