Da li Tužilaštvo Hrvatske upozorava Plenkovića? Milanović: Nisu mislili valjda na Batmana

AFERA "VJETROELEKTRANE"

Da li Tužilaštvo Hrvatske upozorava Plenkovića? Milanović: Nisu mislili valjda na Batmana

Objavljeno na dan 05.06.2020 - 07:43 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović komentirao je objavu na stranicama Državnog odvjetništva RH (DORH), u kojoj se napominje da je "zabranjen svaki oblik utjecaja, a posebno svaki oblik prisile prema državnim odvjetnicima i njihovim zamjenicima".

Prethodno je premijer Andrej Plenković rekao da se ta reakcija DORH-a nije odnosila na njega, već na Milanovića, piše RTL.

"Mislim da je DORH mislio na Plenkovića. Nisu mislili valjda na Batmana. Ali, bilo bi dobro da kažu na koga misle imenom i prezimenom. Na mene nisu sigurno jer nisam opasan ili moćan, ja samo pričam", rekao je Milanović.

DORH-a je jučer na svojim mrežnim stranicama, bez ikakvog konkretiziranja, naveo članak 6. Zakona o državnom odvjetništvu, u kojem stoji kako je zabranjen svaki oblik utjecaja, a posebno svaki oblik prisile prema državnim odvjetnicima i zamjenicima državnih odvjetnika, zloupotrebama javnih ovlasti i ličnog utjecaja te korištenje medija i javnih istupanja u predmetima krivičnih djela koja se progone po službenoj dužnosti i u predmetima u kojima državni odvjetnik odnosno zamjenik državnog odvjetnika izvršava svoje ovlasti i dužnosti u zaštiti imovine RH.

DORH-ova objava uslijedila je nakon informacija u javnosti proteklih dana o probijanju mjera nadzora u provođenju istrage u aferi "Vjeroelektrane" i pitanja odgovornosti za to.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!