Dačić: Kako je došlo do eksplozije na Markalama

Srbija

Dačić: Kako je došlo do eksplozije na Markalama

Objavljeno na dan 04.12.2017 - 17:34 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je danas da treba suditi onima koji su 1999. godine naredili i izveli bombradovanje Srbije, jer su počinili ratni zločin nad narodom Srbije.

"Bombardovanje Srbije je izvršeno na osnovu lažne vesti o navodnom masakru u Račku. Zato oni i Javier Solana treba da odgovaraju za zločin", rekao je Dačić na Izbornoj skupštini podmlatka Jedinstvene Srbije na Kopaoniku.

On je naglasio da je riječ o "ratnim zločincima" i da to treba prenositi pokoljenjima.

"Ja se ne bojim to reći u Washingtonu. Ja sam ministar inostranih poslova Srbije i moje je da branim interese Srbije", rekao je Dačić.

On kaže da danas nije lako braniti Srbiju, jer su njeni protivnici jaki.

"Mi se ne borimo protiv Prištine koja želi da nam otme Kosovo i Metohiju. Mi se borimo protiv drugih moćnijih napada i sila koje su učestovale u rasturanju SFRJ", rekao je Dačić.

On je pozvao mlade da, kako kaže, ne nasjedaju na priče koje se mogu čuti u Beogradu - da je Srbija rasturila bivšu SFRJ i da postoji neka srpska agresija.

"U Hrvatskoj je pre 1990. godine bilo 380.000 Srba, a danas ih ima samo 160.000, dok je u Sarajevu živelo više od 150.000 Srba, a danas ih ima manje od 10.000 hiljada. U Prištini je od 40.000 Srba, a sada je ostalo samo nekoliko stotina", rekao je Dačić.

On je konstatovao da je nad Srbima izvršeno "etničko čišćenje i genocid" i da mora da se "nastavi širenje istine o srpskom narodu i državi", prenose beogradski mediji.

"Razbijanje Jugoslavije je krenulo jednostranim akcijama otcepljenja Slovenije i Hrvatske, proglašenjem nezavisnosti BiH protiv volje Srba koji su bili konstutivni narod. Rat u BiH počeo je ubistvom srpskih svatova na Baščaršiji, a nikada nije utvrđeno kako je došlo do eksplozije na Marakalama u Sarajevu, posle koje su uvedene sankcije Srbiji", rekao je Dačić.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!