Dačić: Ko tebe kamenom, ti njega cvijetom, ali u saksiji

Ministar vanjskih poslova Srbije nakon skandala

Dačić: Ko tebe kamenom, ti njega cvijetom, ali u saksiji

Objavljeno na dan 13.06.2019 - 12:26 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić kazao je da će uvijek reagirati kada neko izgovara laži pred međunarodnom zajednicom.

To je izjavio poslije dimplomatskog skandala u Vijeću sigurnosti UN-a, nakon što je diplomatska predstavnica Prištine u Njujorku Fčora Čitaku rekla da je u slučaju Srbije i Kosova riječ o dekolonizaciji.

Kako je rekao, mnogi mu zamjeraju način na koji je reagirao na njeno izlaganje, a Dačić na to odgovara da se "s diplomatima postupa diplomatski".

- Ako neko izgovara laži, ja nisam od onih koji će da okrene drugi obraz. Kada neko tebe kamenom, a ti njega cvijetom... Ne, može cvijetom, ali u saksiji - rekao je Dačić za TV Pink.

Dodaje da stalne članice Vijeća sigurnosti UN-a nisu najbolje upoznate sa situacijom te da poslije takvog izlaganja Čitaku mogu pomisliti da su Srbi kolonizatori, da su došli ko zna odakle i na prostoru Kosova zatekli Albance, maltretirali ih i kolonizirali te da su se oni sada oslobodili.

- Dok sam govorio u Njujorku da je na Kosovu bilo više od 400 naseljenih mjesta gdje su živjeli Srbi i da Srba više nema u 311 mjesta, Čitaku se na to smijala, a zajedno s njom i Englezi. Kada govorim o etničkom čišćenju i zločinima nad Srbima, oni se smiju - zaključio je Dačić.


TAGOVIKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!