Dačić: Komšić već provocira, za mene lično Republika Srpska može biti nezavisna

TEŠKE RIJEČI

Dačić: Komšić već provocira, za mene lično Republika Srpska može biti nezavisna

Objavljeno na dan 11.10.2018 - 13:08 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


BiH nije priznala Kosovo i ako članovi Predsjedništva BiH ne poštuju teritorijalni integritet Srbije, treba da znaju da će izazvati recipročnu reakciju, izjavio je ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić.
Komentarišući izjavu novoizabranog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da je za njega "Kosovo nezavisna država", Dačić je rekao da Komšić još nije ni stupio na dužnost, a već se potrudio da provocira Srbiju.

Dačić je poručio da i on lično smatra da Republika Srpska može da bude nezavisna država, ali da Beograd ima zvaničnu vanjsku politiku po kojoj priznaje teritorijalni integritet BiH.

Prema njegovim riječima, Komšić bi morao da zna da je on sada na čelu BiH, u kolektivnom organu i da je vanjsku politika te zemlje samo ono što je odluka Predsjedništva.

"BiH nije priznala Kosovo i ako članovi Predsjedništva ne poštuju teritorijalni integritet Srbije, treba da znaju da narušavaju prijateljske odnose, kao i da će izazvati našu recipročnu reakciju. Umjesto toga, bolje je da se okrenemo saradnji i zajedničkoj budućnosti", rekao je Dačić za Tanjug.

Komšić je za Deutsche Welle rekao da je za njega Kosovo nezavisna država, ali da je sa novim članom u Predsjedništvu BiH Miloradom Dodikom malo vjerovatno da BiH promijeni odluku o Kosovu.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!