Dačić o granicama: Sa Bosnom i Hercegovinom je teško išlo

Srbija

Dačić o granicama: Sa Bosnom i Hercegovinom je teško išlo

Objavljeno na dan 06.05.2020 - 12:21 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić kazao je da Srbija "može da otvori svoje granice", ali je dodao da "nigdje ne postoji režim slobodnog prelaska državne granice".

Dačić je na sjednici Skupštine Srbije rekao da sve države traže neke vrste potvrda ili dozvola za ulazak u vrijeme pandemije koronavirusa.

"U mapi puta koji je Evropska unija napravila, otvranje granica ne spada u prve mjere koje će se primijeniti. Neke zemlje ne planiraju otvaranje granica prije juna", naveo je on.

Prema njegovim riječima, građani koji žive u malom graničnom pojasu, koji je oko 50 kilometara, a imaju zemlju ili rade na "drugoj strani granice", mogu da prelaze bez ograničenja na mjere samoizolacije ili izolacije.

Dačić je dodao da je do sada samo Mađarska krenula u primjenu toga i dodao da je dogovor sa Bugarskom u toku, da bi moglo narednih dana da se očekuje da se počne sa primjenom.

"Sa Bosnom i Hercegovinom je teško išlo. Očekivali smo da će biti lakše, veliki broj ljudi je u toj situaciji i sa srpske i sa bošnjačke strane", rekao je Dačić.

Foto:N1
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!