Dačić: Sve dok je u Prištini spomenik Clintonu, navijam za Trumpa

Srbija

Dačić: Sve dok je u Prištini spomenik Clintonu, navijam za Trumpa

Objavljeno na dan 23.07.2019 - 10:55 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


Ramuš Haradinaj je podnio ostavku ne sa ciljem da se povuče, nego da pobijedi na parlamentarnim izborima, ocijenio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, koji je iznio sumnje da će se u septembru održati sastanak u Parizu o dijalogu Beograda i Prištine.

"Sastanka sigurno neće biti u Parizu dok ne bude jasno da će biti dogovora oko taksi. Mi podržavamo francusku inicijativu, ali sastanka neće biti ako se ne osigura da će biti ukinute takse", naglasio je Dačić za TV Prva.  

On kaže da "nije sve završeno na Kosovu".

Sve dok je u Prištini spomenik (Billu) Clintonu, Madeleine Albright, ja navijam za (Donalda) Trumpa, pozivam sve Srbe širom svijeta da glasaju za one koji vole Srbiju.

Ivica Dačić

"Ako je završeno, otkud ovoliki pritisak na nas? Što ne uđu u Ujedinjene nacije, nije završeno, u tome je problem, da bi se završilo njima treba da Srbija prizna Kosovo, a to se neće dogoditi", rekao je Dačić.  
Dačić je rekao da se radi o taktičkom potezu Haradinaja da podnese ostavku i ode u Specijalni sud za zločine na Kosovu, ali da tek treba vidjeti da li će biti optužnice ili ne.  

"On zna da će biti pozvan da da iskaz. Ne znači da će automatski biti optužen ili osuđen, jer imamo ta iskustva da je pobio sve svjedoke i da je na slobodi zbog nedostatka svjedoka i dokaza", rekao je Dačić.  

Dačić je rekao da je Srbiji cilj da sa SAD-om, Francuskom, Njemačkom napravi određeni zajednički interes i da se od septembra može očekivati novi tok razgovora.  

Govoreći o razgovoru sa novim ruskim ambasadorom Aleksandrom Bocan-Harčenkom, Dačić je rekao da mu je drago što je u Beogradu, jer je on veliki prijatelj Srbiji.  

"Nastavljamo dobru saradnju sa Rusijom, čekamo novog američkog ambasadora, želimo revitalizaciju odnosa sa SAD-om", rekao je Dačić.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!