Danas sastanak delegacija SDA, SBB-a i DF-a

S liderima Bakirom Izetbegovićom, Fahrudinom Radončićem i Željkom ...

Danas sastanak delegacija SDA, SBB-a i DF-a

Objavljeno na dan 13.12.2019 - 08:43 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


U Sarajevu je za danas najavljen sastanak delegacija SDA, SBB-a i DF-a, s liderima tih stranaka Bakirom Izetbegovićom, Fahrudinom Radončićem i Željkom Komšićem na čelu.

Izetbegović je jučer najavio da će teme razgovora biti formiranje novog saziva Vijeća ministara BiH i Vlade FBiH te da će se razgovarati i o Vladi Kantona Sarajevo.

Lider SBB-a Fahrudin Radončić ranije ove sedmice kazao je da će na sastanku s predsjednicima SDA i DF-a potencirati konkretne programske stvari i da će tek nakon tog sastanka SBB na stranačkim organima moći donijeti odluke o koaliciji sa SDA i eventualnom ulasku SBB-a u vlast.

Inače, jučer je u Sarajevu održan sastanak delegacija SDA i HDZ-a. Predsjednici ovih stranaka Bakir Izetbegović i Dragan Čović kazali su novinarima nakon sastanka da konkretnih dogovora o formiranju vlasti, ali niti o Izbornom zakonu i Gradu Mostaru nije bilo.

Izetbegović je kazao da SDA smatra da treba odmah imenovati Vladu FBiH zajedno s Vijećem ministara BiH, a da se HDZ BiH s tim ne slaže.

On je rekao da se mogu imenovati barem predsjednici i potpredsjednici FBiH paralelno s imenovanjem Vijeća ministara BiH.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!