Danas sjednica o proglašenju vanrednog stanja u RS

ŠTA NOSI OVA ODLUKA?

Danas sjednica o proglašenju vanrednog stanja u RS

Objavljeno na dan 28.03.2020 - 08:22 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


U Banjoj Luci danas će biti održana posebna sjednica entitetskog parlamenta na kojoj će najvjerovatnije biti donesena odluka o proglašenju vanrednog stanja.

Ova odluka bi trebala, kažu iz bh. entiteta Republika Srpska, pomoći u donošenju važnih odluka i njihovom izvršenju u vrijeme krize koju je izazvala pandemija koronavirusa.

"Mi ćemo u subotu imati sjednicu entitetskog parlementa i uvest ćemo vanredno stanje. Bit će nam moguće brže donošenje odluka kada je riječ o nabavkama i drugim nadležnostima", rekao je Dodik ranije rokom sedmice komentarišuću najavu sjednice.

Nije jasno da li će ova odluka utjecati na Federaciju BiH. Ipak Dodik je aludirao da bi se to na jedan ili drugi način moglo desiti "ako situacija eskalira".

"Federacija će nama predstavljati potencijalno mjesto širenja epidemije. Mi kada smo kretali sa uvođenjem mjera oni su to prespavali. Kada smo zatvarali škole, oni su još uvijek bili u školama, kada smo zatvarali kafiće, oni su još uvijek bili u kafićima...Moramo vidjeti šta ćemo ako se to proširi u Federaciji i to je naša velika briga", rekao je Dodik tokom sedmice.

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće održana danas u 12.00 sati.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!